Cartusele compatibile NU dauneaza imprimantei

Am fost intrebati de foarte multe ori daca folosirea de cartuse compatibile in imprimanta laser sau inkjet dauneaza pe termen mediu si lung imprimantei si daca aceasta poate fi una din cauzele defectarii sale. Iata ce va putem spune dupa ani de experienta in utilizarea de cartuse compatibile si originale:

- cartusele compatibile nu sunt 100% de calitatea cartuselor originale, mai ales in privinta tonerului folosit. De aceea este bine sa folositi un furnizor de cartuse compatibile care si-a dobandit in timp o anumita reputatie. Cartusele compatibile produse de firme cu reputatie in domeniu se apropie foarte mult de calitatea originalelor.
- in unele cazuri cilindrii drum folositi in cartusele laser compatibile s-au dovedit mai rezistenti decat cei originali
- cartusele compatibile cu cerneala sunt in general de calitate mai slaba fata de originale, decat cele laser, deci daca nu sunteti constransi de buget, mai bine utilizati cartuse cu cerneala originale.
- cartusele compatibile NU strica imprimanta, dar calitatea tiparirii poate varia in functie de producator.

In concluzie, puteti utiliza cartuse compatibile fara probleme, daca aveti buget restrans si daca nu sunteti constransi de o calitate maxima a tiparirii pe pagina.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.